Resereflektion nr 1: Det här är den första

Resereflektion – en reflektion om att resa eller om resor. Den här gången om vad en reflektion egentligen är. Kan det bli en mer filosofisk start?

Nu har jag vankat av och an och försökt hitta en form för en ny typ av inlägg. Efter samtal med Wilda kanske polletten trillade ner: Resereflektion. Utgångspunkten är de två saker som den här bloggen bygger på allra mest, att resa och att reflektera. Detta som i sin tur ska leda till det stora mål: att jag själv och fler ska resa på ett mer medvetet sätt.

Hur då resereflektion?

Upplägget kommer vara kortare inlägg, omkring 200 ord, någon enstaka bild, cirkus en gång i veckan. Det kommer vara allt från spontana reflektioner direkt från resor till tankar som snurrat igång efter att jag kommit över en nyhet/resepryl/ny tjänst. Kanske även en och annan nattlig tanke som inte tycks släppa taget om mig. Ibland blir det en uppmaning eller frågeställning till dig att fundera på. Framför allt ser jag fram emot att få in önskemål från dig som läser om vad du vill att jag ska resereflektera kring.

Enligt Wikitionary betyder reflektera att tänka på eller överväga samt spegla eller återge. Det är precis vad de här inläggen ska handla om. Vad vill du att jag ska reflektera kring?

resereflektera-1
Mindo, Ecudaro 2016

6 thoughts on “Resereflektion nr 1: Det här är den första

 1. Wilda Svara

  Fint ju! Ser fram emot detta.

  1. Linda Engström, 155cm.se Svara

   Tack!

 2. Katarina Svara

  Hmm. Allt.

  Framförallt miljön. Flyg och miljö. Transport och miljö. Weekendresor och miljö. Turism/miljö. Ekoturim/ är det så eko? Osv.

  1. Linda Engström, 155cm.se Svara

   Älskar det svaret. Allt.
   Miljöönskemålet är uppfattat, finns helt klart ett gäng perspektiv att vrida och vända på med det. När du vill gästblogga, säg till!

 3. Christine - 29° Svara

  Fint. 🙂
  Men ja du bra fråga. Kanske några reflektioner/tankar kring ”Atlanten tunneln” och vakuumtåg?

  1. Linda Engström, 155cm.se Svara

   Tack! Atlanten tunneln känner jag inte ens till, måste kolla upp! Vakuumtåg, som i Elon Musk projekt Hyperloop har jag skrivit lite om här http://www.155cm.se/2016/09/22/transportmedel/ men tror helt klart det finns fler perspektiv att se det ur. Tack för tips!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *