Om bloggen

Resebloggen 155cm.se bygger på reslust och en ständig drivkraft att göra världen till en bättre plats. Här finns stories från resor och reflektioner kring och tips på hur vi kan resa mer medvetet. Mitt mål är att bloggen ska inspirera och ingjuta mod så att fler börjar resa, fler vågar resa till nya ställen och på nya sätt. Kan jag dessutom bidra till att fler reser med andra glasögon har bloggen uppfyllt sitt syfte.

Jag har bloggat på olika plattformar sedan 2005 och rest hela mitt liv. I början av 2016 föddes 155cm.se som renodlad reseblogg och sedan dess växer bloggen dynamiskt med mig.

Att resa förebygger fred

Resor kan förstärka fördomar om ”dom i andra länder” men det kan också öka förståelsen för hur andra har det och vilken verklighet de kommer ifrån. Öka solidaritet och givmildhet samt stärka banden mellan människor i olika länder. I en värld med krig och rasism behöver vi mer kärlek och mer systerskap!

Växla perspektiven

Världen är stor och jag är liten. 155 centimeter för att vara exakt. Åtta centimeter från att var en dvärg, eller kortväxt om jag ska vara politiskt korrekt. Mina 155 cm ger mig ett ofrivilligt underifrån perspektiv och ihop med mina privilegier som vit, medelklass, heterosexuell CIS-person växlar jag ur vilket perspektiv jag tar mig an en fråga – alltid med målet om att skapa reflektion, ta aktiva beslut och resa mer medvetet.

Häng med och berätta mer än gärna om vad du vill läsa om, vad du blir nyfiken på eller vad mina 155 cm borde försöka ta sig an!

Följ bloggen på instagram och facebook.

Medlem i Svenska resebloggar och Influencers of Sweden

One thought on “Om bloggen

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *