Om du vill göra en ridtur utöver det vanliga ska du resa till Island och rida på en riktig islandshäst. En stark liten häst som tar dig igenom det vackra och karga landskapet.

Hästridning på semestern

Vare sig du rider och håller på med ridsport eller aldrig någonsin har suttit på en häst bör du testa på att göra en längre ridtur i naturen på semestern. Du kan rida både i den svenska fjällvärlden, på Gotland, i Norge på fjordhästar och naturligtvis på islandshästar på Island. Även i Sverige är det vanligt att använda islandshästar som turhäst. Det är en envis, stark, snäll och tämligen liten hästras. Trots sin ringa mankhöjd bär den ändå lätt en vuxen människa. Islandshästen är urstark och tar sig enkelt fram i svårt terräng.

Island

Det finns många företag som erbjuder turridning på islandshäst på Island. Det kan dock vara smart att boka turen i förväg, särskilt under sommaren. Det är ett roligt sätt att komma ut i det karga landskapet. Rida i närheten av vattenfall, vulkaner, gejsrar och varma vattenkällor. Vissa turer kombinerar ridning och bad. Du behöver inte ha någon ridbana för att kunna delta i turridningen och företaget tillhandahåller hjälm och annan utrustning som du behöver.