Att resa på ett klimatsmart sätt är inte det enklaste. Det krävs mer än att bara boka ett flyg då det kan vara svårt att hitta passande tåg, båt eller bussförbindelser för dig som vill åka utomlands på semestern.

Om du äntligen har lyckats fått ihop din resa på ett sätt som känns bra för dig är det värt att fira. Nedan får du tips på hur du kan gå tillväga för att fira och peppa inför din klimatsmarta resa.

Fira med dryck

En av de mest klassiska sätten att fira något är med något gott att dricka. Det mest passande är bubbel. Det finns till exempel olika sorters prosecco om du gillar det. Men det finns även andra varianter av drycker om du inte gillar bubbel. Det kan till exempel vara gott med vin. Till exempel rött, vitt eller rosé. Är du en person som gillar öl finns det massor av goda öler att välja bland. Det finns även cider om du gillar det.

Oavsett vilken typ av dryck du föredrar så finns det oftast flera goda alkoholfria alternativ om du hellre vill ha det.

Tilltugg

Förutom att du kan fira din resa med en valfri dryck är det alltid gott med någon typ av tilltugg. Det finns många olika sorters snacks. Till exempel chips, ostkrokar, popcorn eller godis. Vill du undvika sötsaker kan du istället satsa på ett härligt fruktfat med frukter du gillar, till exempel jordgubbar, melon och vindruvor. Vill du ha något matigare kan en charkbricka vara passande.