På den här sidan kan du läsa allt om hur du kan tänka för att resa mer medvetet och miljövänligt. Men det är minst lika viktigt att du gör det du kan på hemmaplan för att minska ditt klimatavtryck. Ett bra sätt är att se över den befintliga strömförsörjningen och ersätta den med solceller.

Skaffa solceller

Det finns flera olika varianter av solpaneler att välja bland. Det finns både större och mindre paneler. Är du osäker på huruvida det är värt att ha solceller som strömförsörjning eller inte kan det vara bra om du börjar med någon enstaka panel och allt eftersom att du märker att elräkningen blir mindre kan du montera upp fler.

När du beställer solceller ingår det montering. Företaget skickar då kunnig personal som ser till att de kommer att sitta ordentligt på taket och ser till att de installeras rätt. Du kan även rådfråga personalen om du har några frågor hur de används.

I regel håller solpanelerna i omkring 20 år vilket innebär att du kommer kunna använda dem i många år vilket också är en bidragande faktor till att det är ett hållbart alternativ.

Fördelar med solpaneler

Som vi nämnt tidigare i inlägget är solceller ett miljövänligare alternativ eftersom elen produceras direkt på ditt tak och omvandlar solens strålar till energi. Dessutom behöver du inte förlita dig på den vanliga elmarknaden och du står själv för din strömförsörjning. Det leder till att du kan spara en hel del pengar på elräkningen.