Det absolut billigaste och mest plånboksvänliga sättet att resa är att hemestra. Förutom att det är billigt, så är det ofta också klimatsmart.

Hemestra där du bor

Hemestra handlar om att semestra där du bor eller att stanna i Sverige istället för att resa utomlands. För ett par år sedan började svenskar på allvar att hemestra, primärt av klimatskäl. Sedan kom coronapandemin och folk hemestrade över hela världen på grund av viruset. Men att hemestra är också roligt. Oavsett var du bor i Sverige finns det mycket att upptäcka. Det finns både intressanta historiska platser, idyllisk landsbygd och så all natur. Överallt i Sverige kan du hitta en egen badstrand. Genom att hålla dig i ditt närområde kommer du att spara tusenlappar.

Hemestra i Stockholm

Istället för att åka på en weekendresa till London eller Paris, så kan du göra en helg i Stockholm. Då spar du både in på klimatet och behöver inte köpa en extra biljett för att ta dig utanför landet. Stockholm har mycket att erbjuda: mysiga Gamla Stan, Gröna Lund, intressanta muséer och god mat. Eftersom Stockholm inte är en jättestor huvudstad är det enkelt att promenera dit man vill. Stockholm passar som resmål året om, även på hösten och vintern.