Det finns många fördelar med att semestra med elcykel. Du kommer att kunna njuta av landskap och natur i lugn takt men kan förflytta dig snabbare än om du vandrar till fots. Det är lättare att packa med både tält och campingutrustning på en elcykel än att bära på allt själv. Många av de vackra svenska vandringslederna perfekta att uppleva med en elcykel.

Fördelar med miljövänligt tänkande

Elcykeln är ett miljövänligt transportsätt som växer stadigt i popularitet. Eftersom elcyklar utrustats med en hjälpmotor som hjälper till i uppförsbackar och långa raksträckor upplevs dom som lättare att cykla med. Det gäller även att tänka miljövänligt när det handlar om din fastighet. De som äger ett hus på landsbygden har för det mesta ett enskilt avlopp. Dagens enskilda avlopp är praktiska, funktionella och miljövänliga. Som ägare ansvarar du för att din anläggning anpassats efter gällande lagar och regler. Men regler ändras ofta och kraven blir högre och mer krävande. Detta kan orsaka problem även för dig som alltid eftersträvar en miljövänlig anläggning.

Problemlösning

Företaget Fann erbjuder bra lösningar för väl fungerande enskilda avlopp på ett enkelt sätt. Du kanske tycker att det verkar krångligt och svårt att anlägga avlopp eller leva upp till reglerna för enskilda avlopp. Fann erbjuder bland annat ett ”All Inclusive” som gör det mycket enkelt för dig. Allt ingår i ”All Inclusive” och du kommer att få rätt entreprenör, rätt system, rätt inställning plus alla nödvändiga dokument. Tomten återställs, anläggningen dokumenteras, kommunen får vad de behöver och du får bevis på en 10-årig funktionsgaranti. Under tiden som Fann fixar ditt enskilda avlopp kan du ta det lugnt och ge dig ut på en härlig cykelsemester under tiden.

Viktiga saker för cykelsemestern

När du ger dig ut på en cykelsemester finns det vissa saker som du helt enkelt måste ha med dig. Cyklar kan få punktering, så du behöver ta med en extra cykelslang till däcken och en cykelpump. Var också noga med att ta med ett verktygskit för enkla reparationer. Det vore tråkigt om cykelsemestern får ett abrupt slut på grund av en vanlig pyspunka. En elcykel är mycket funktionell och gör cyklingen både enklare och mer effektiv.

Batteriet på elcykeln

Batteriet på en elcykel kommer att behöva laddas. Normalt är räckvidden på ett laddat batteri runt 40 till 60 kilometer. Om du vill spara på batteriet gäller det att trampa av egen kraft så ofta som du kan. En elcykel kan inte susa fram i några höga hastigheter eftersom det finns regler för hur fort en elcykel får gå. När din elcykel nått 25 km/h slutar elmotorn att driva cykeln vilket innebär att det är endast din egen kraft som cyklar din cykel.