Hästar och ridsport är en av Sveriges mest populära sporter. Svenskar älskar dessutom att resa och uppleva nya erfarenheter på sin semester. Varför inte kombinera dessa två intressen och uppleva ett fantastiskt äventyr? Det fina med en hästsemester i Sverige är att du inte behöver resa utomlands för att uppleva ett ryttaräventyr som ger minnen för livet. Eftersom pandemin verkar fortsätta längre än vad alla trott är utlandsresor fortsatt komplicerade och dyra. En hästsemester i Sverige kan vara ett utmärkt val. Förutom att hästsemestrar i Sverige är förvånansvärt prisvärda är de dessutom helt klart miljövänliga.

Upplev westernridning

Det finns några ridresor som specialiserat sig på westernridning där du kan uppleva westernridning ”på riktigt” utan att behöva resa till USA.

”Trumvallen Horse Ranch” i Jämtland erbjuder westernridning där du kommer att kunna rida uppför kalfjället på en äkta amerikansk hästras, paint- eller quarterhäst. Du kommer att få rida genom ospårad terräng, valla kor till häst och övernatta i timmerstugor.

I Värmland finns ”Sun Dance Ranch” (en amerikansk westernranch) där du kan uppleva solnedgångsritt, yoga med häst, hästvandringar samt snowboardåkning efter häst under vintern (kräver snö).

I Norrbotten erbjuder ”Udda äventyr” sina gäster ett riktigt äventyr till häst och utlovar dessutom en äventyrsgaranti. Ridturer går genom urskog, över sandheder, myrar och uppför berg på hästar som är westernskolade. Övernattning kommer bland annat att ske i tältkåtor eller stugor.

Naturupplevelse

Det finns inget härligare sätt att uppleva naturen på än på en hästrygg. Det ger ingen större naturupplevelse att resa i en bil eftersom dagens bilar färdas väldigt fort. Bilen har ersatt hästen som transportmedel och det är bland annat därför som motorkraften på en bil beräknas i ”hästkrafter”. Kanske funderar du på att sälja en bil som du egentligen inte behöver för att satsa på riktiga hästar och ridning i stället. Eller är du en av många som vill byta till en miljövänlig hybrid- eller elbil? Oavsett vilket är Riddermark Bil ett bästa val för att värdera din bil tryggt och säkert. När du värderar din bil hos Riddermark Bil är värderingen snabb, noggrann och personlig. Värderingen sker online och baseras på de uppgifter du anger samt bland annat på en beräkning av det dagsaktuella (begagnade) värdet på din bil. Du kommer sedan att få ett bud från Riddermark Bil och om du accepterar får du betalt direkt. Hos Riddermark Bil kan du göra inbyte, sälja eller köpa en bra begagnad bil.

Rida i nationalparker

I Skåne erbjuder ”Söderåsens turridning” sina gäster att kunna uppleva Söderåsens nationalpark till hästrygg. Här kommer du att kunna rida utmed åsar, genom lövskogar samtidigt som du kan njuta av otroligt vackra vyer. Skåne upplevs av många som platt men i Söderåsens nationalpark är terrängen kuperad och kallas “skånska alperna”.

I Västra Götaland finns ”Ridleder Tiveden” som har hela 40 mil ridled. Här kan du uppleva vildmarken i Tivedens nationalpark och rida genom magiska skogar och kanske bada i någon av de sagolika skogstjärnarna. Du kan antingen hyra en häst eller ta med din egen häst.