Det finns en allt större ökad medvetenhet kring valet av bil och hur den påverkar miljön. Det gäller både privatpersoner, men även företag som ägnar sig åt frakt, eller de verksamheter som behöver bilar i tjänsten av andra anledningar.

Res med bränslesnåla och smarta bilar från Ford

Om man ska bila inom Sverige eller kanske Europa, är det både miljösmart och medvetet att resa med en bil som inte drar så mycket bränsle. Vill man gå på en spännande vandring på Kungsleden är det en stor fördel att kunna ta sig dit med bil och ta med sig vandringsutrustningen i bilen. Bilen kan man alltid parkera för att sedan vandra ut och njuta av en storlagen natur. Fördelen är att man också spar pengar då priset på både diesel och bensin blivit dyrare med tiden. Det finns många bra bilmärken idag som även är så kallade hybridbilar. I en hybridbil finns det fler kraftkällor som elbatteri i kombination med bensin eller diesel. Ska man resa långt är det därför smart att ha en hybridbil. Då kan många olika bilmodeller från ford vara ett smart val både när det kommer till hybridbilar, men som även erbjuder andra snygga modeller som drar lite bränsle. Har man inte råd med en ny bil, kan man även med trygga garantier, köpa en begagnad bil till en lång resa som en bilsemester, eller för att kanske hälsa på någon långt bort.

Elbilar och framtidsvisioner

Framtiden är redan här med bilar som går helt på el och ska man istället skaffa en elbil, är det bra med tips och kunskap runt allt man behöver veta om elbilar, samt vad man ska tänka på. Att resa med en elbil inom Europa, är ett sätt att resa medvetet med hänsyn till miljö och utsläpp. En elbil har inga utsläpp alls och går mycket tyst. I Europa ska det inte vara något problem att ladda en elbil då de flesta europeiska länder anpassar behovet av laddstolpar efter ju fler elbilar som tillverkas. Det finns en del smarta appar som visar närmaste laddstation för en elbil inom Sverige eller Europa. Appar som PlugShare, NextCharge, Plugsurfing är några bra exempel. När man reser miljömedvetet med en elbil, har nu också Google Maps lagt till en funktion där man automatiskt kan se närmaste laddstation på GPS-kartan. Fördelen med en elbil, är att den även kan accelerera snabbare och kräver mindre underhåll. Inom verksamheter som transport, finns det idag lastbilar som går helt på el. Genom utföra fraktresor genom Sverige och Europa med ellastbilar, har man som verksamhet gjort ett medvetet val för miljön och kan bidra till en renare framtid.