Allt fler skaffar en elbil och fördelen med elbil är att det är ett medvetet sätt att resa när det kommer till miljövänlig transport. När man reser med en elbil slipper man även betala för dyr diesel eller bensin, man behöver bara ladda elbilen på utvalda laddstationer.

Köpa villa i Stockholm inför bilresan

Innan man skaffar sig en elbil är det lika viktigt att ha ett hem som man trivs med. Fördelen om man skaffar sig en villa, är att man kan ha ett garage till sin nya elbil med en installerad laddstolpe. Då kan man känna sig trygg med att bilen alltid är ordentligt laddad inför morgondagen och står säkert och tryggt i garaget. Är man bosatt i Stockholm finns det många fina villor till salu i Stockholm som man kan köpa! När man budar på villor online kan man också med fördel köpa fastigheter utomlands. Allt är samlat på ett och samma ställe och då kan man finna ett fint hem inför elbilsköpet, eller för att allmänt ha ett hem som man är nöjd med.

Resa medvetet med elbilen och ladda på vägen

Efter att man har köpt sig en elbil och ska bege sig ut på bilsemester är det bra att känna till hur man laddar sin elbil, men också var man kan ladda den. Det finns en mängd bra appar för laddstolpar som är smart att känna till då batteriet ofta tar slut efter cirka 50 mil. Det finns även en ny app som togs fram 2021 av företaget Monta. Appen informerar om de närmaste laddstationerna, både i Sverige och när man reser längre utanför Sverige. Att resa med elbil är en enorm fördel för miljön då resan är ren och helt fri från utsläpp. Det finns nu en ny studie från Eindhovens tekniska universitet i Nederländerna som visar att elbilar främjar en hållbar framtid mer än man trott. Det har en längre tid diskuterats huruvida elbilens batteri är miljövänligt eller inte, men nu visar färska studier och fakta att elbilarnas batterier blir allt bättre inom tillverkningen. Tack vare en ökad batteritillverkning och förbättrade varianter minskar dessutom utsläppen av koldioxid avsevärt. Då kan man med gott samvete resa riktigt miljömedvetet på en härlig bilsemester i en tystgående elbil!