Det är lätt att äta riktigt onyttigt när vi är ute och reser. Vare sig det handlar om en bilresa eller om du reser jorden runt. Idag finns det många torkade produkter som du enkelt kan ta med för att försäkra dig om att få i dig mycket näring och må bra. Bra komplement till hamburgare, pizza och kebab.

Köp ekologiska råvaror online

Många som gillar att resa bryr sig också om omvärlden. När vi reser lär vi oss om andra kulturer och förstår hur viktigt det är att vi äter ekologiskt och stödjer lokala jordbruk. Inser att vi är mycket mer liKa än vad vi först tror. När du är hemma i Sverige kan du hjälpa många i andra länder genom att helt enkelt köpa bra råvaror från lokala kooperativ runt om i världen. Istället för att köpa chagapulver och choklad i en vanlig matbutik, så köper du dem från Råvarubutiken som köper in varor direkt från olika kooperativ runt om i världen. Så gör du något gott för omvärlden när du dricker choklad hemma i soffan. Du har även nytta av att köpa på dig bra ingredienser till resan. Det är så lätt hänt att det blir alldeles för mycket snabbmat när vi är på resande fot. Då är det smart att ta med kosttillskott som chaga-, mucuna pruriens- och acaipulver. Så kan du alltid göra en hälsosam smoothie på vandrarhemmet eller hotellet innan du ger dig ut på stan. Gå in på Råvarubutiken och köp chagapulver för en bra hälsa både i Sverige och när du upptäcker världen.

Resa medvetet

Det är viktigt att vi reser på ett medvetet sätt. Att vi både visar omsorg om klimatet och kulturen som vi möter. En riktig resenär vill inte bara ligga i solen på ett hotell, utan verkligen möta människor. För många kan det kännas som ett stort steg att bege sig utanför charterresornas trygga värld, men det är mycket berikande. Det första du kan göra är att dagtid ta en lokalbuss och se vart den tar dig. Så kommer du att få träffa fler människor som bor i landet. För det andra är det klokt att försöka besöka platser som vill ha turister, men som inte är överexploaterade. Invånarna i Venedig och Barcelona har fått nog av turister. För mycket turism förstör en stad. Men det finns många små ställen som behöver turister för att folk ska få jobb. Då kan det vara smart att medvetet resa till sådana resmål istället. För det tredje är det klokt att försöka bo så lokalt som möjligt. Istället för att du bor på en stor och känd hotellkedja, så bor du på ett familjeägt hotell. Då kommer pengarna lokalbefolkningen tillgodo.