Om du är borta långa stunder på grund av resor, kan du behöva tänka över hur ditt hem ska tas om hand. Även om du inte är hemma, kommer hemmet ändå behövas ses till då och då. Har du växter behöver växterna ses till regelbundet, men även om du inte har växter, behöver ditt hem få tillsyn och i vissa fall behöver det även städas medan du är borta.

Att resa medvetet är viktigt, men att städa medvetet är nästan ännu viktigare. Därför är det fördelaktigt att anlita en städfirma via qleano.se som vet hur man städar professionellt och med miljötänk i fokus.
Många städfirmor har börjat ta mer hänsyn till miljön eftersom många tuffa rengöringsmedel används, men det finns även många andra områden en städfirma kan ta hänsyn till miljön. Medvetenheten om hur städningen påverkar miljön är stor, framförallt hos städföretag som du kan anlita via qleano.se.

Om du är en privatperson kan du använda dig av rutavdraget när du anlitar städhjälp. Rutavdraget reducerar kostnaden för städning i hemmet markant och kan därför bidra till att du kan anlita en städfirma när du själv inte är hemma och kan städa. Läs mer på Skatteverkets hemsida.