Flyg och klimatsmart resande kanske inte går hand i hand, men ibland är flyget det enda alternativet. Du kan dock göra din flygresa mer klimatsmart genom att klimatkompensera och välja miljövänliga transportmedel till flygplatsen. Här kan du läsa mer om hur du reser medvetet till Arlanda.

Ta tåget

Undvik att åka taxi eller bil till flygplatsen. Det är mycket bättre för miljön att ta tåget. Med Arlanda Express åker du dessutom från Centralstationen till Stockholm Arlanda på 18 minuter. Det finns inget annat sätt som tar dig till och från flygplatsen så snabbt. Arlanda Express-tågen drivs till 100 % med miljömärkt el. Det innebär att elen kommer från förnybara energikällor, exempelvis biobränslen, vindkraft och vattenkraft. Med andra ord är det ett mycket bra val om du vill resa medvetet till flygplatsen.

Klimatkompensera

Du kan även klimatkompensera för din flygresa, exempelvis genom att köpa utsläppsrätter via Go Climate Neutral. Då går pengarna till utsläppsrätter i klimatkompensationsprojekt vilket bidrar till sänkta utsläpp i andra delar av världen.