Under vintern är det många barnfamiljer som åker till fjällen för att njuta av härligt landskap och utföra olika friluftsaktiviteter. Om du och din familj planerar en semester på en skidort är det bra om du redan nu är förberedd och skaffar passande kläder till barnet.

Viktigt att hålla värmen

För att barnet ska få en bra upplevelse är det av största vikt att du tänker på att det kan bli ganska kallt i fjällområden. Förutom att barnet ska ha en bra jacka och täckbyxor är det viktigt att ha något värmande under. Det finns bra och varma fleecetröjor för barn på nätet. Att klä barnet enligt lager på lager-metoden är ett bra sätt att hålla värmen. Och om barnet skulle bli varmt av motion eller att solen tittar fram är det bara att ta av sig fleecetröjan. Tänk också på att barnet ska ha bra skor som tål snö och att det ska ha på sig både mössa och vantar för att hålla värmen.

Välj rätt ytterkläder

Förutom att det är viktigt att jobba i förebyggande syfte och klä barnet i flera lager är det minst lika viktigt att ytterkläderna är rejäla och tål vädret bra. Det finns flera varianter av jackor som är tillverkade för olika väderlekar och årstider. Ska ni till exempel ut och åka skidor under vårvintern kan en skaljacka vara det bästa alternativet då de är något tunnare samtidigt som de håller ute väta och håller barnet både torrt och varmt.