Intresset för trädgårdar, växter och botanik är mycket stort i Sverige. När du besöker en botanisk trädgård kommer du att kunna beundra växter och blommor från vår del av världen men även från andra länder. Men flera botaniska trädgårdar bjuder även sina besökare på speciella tematrädgårdar från exempelvis Japan eller Kina med sina unika växter och design.

Besök Sveriges botaniska trädgårdar

Du behöver inte resa särskilt långt för att besöka en svensk botanisk trädgård, i alla fall inte om du bor i de sydligare delarna av vårt avlånga land. Här kan du bekanta dig med de växter och blommor som frodas i vårt svenska klimat. Men du kan även överraskas av växter från exempelvis medelhavsområdet som du inte trodde kunde överleva i kalla Norden. Passa på att under en hemsemester även inkludera ett besök till någon av Sveriges fantastiska botaniska trädgårdar såsom Bergianska trädgården, Göteborgs botaniska trädgård, Lunds botaniska trädgård samt Uppsala linneanska trädgårdar.

Inspiration

Efter att ha besökt en botanisk trädgård, i Sverige eller utomlands, kommer du säkert att känna dig fylld med inspiration för din egen trädgård. För de flesta trädgårdsentusiaster finns inget mer spännande och lärorikt än att odla en planta från frö. Hos Florea online kommer du att hitta ett brett urval av kvalitetsfrön för blommor, grönsaker och kryddor till riktigt bra pris. Samtliga frön som du köper hos https://flo-rea.com/ kommer med nöjd kund-garanti och 30 dagars öppet köp. För kryddträdgården kan du hos https://flo-rea.com/ välja mellan flera olika sorters basilika, citronmeliss, kinesisk gräslök, kamomill, rosmarin och mycket mer. När du vill odla grönsaker kan du hos https://flo-rea.com/ välja mellan exempelvis aubergine, snackpaprika, chili, kronärtskocka, morötter, gurkor eller körsbärstomat. Din beställning hos https://flo-rea.com/ kommer att anlända i din brevlåda inom 48 timmar.

Montreal botaniska trädgård

Den botaniska trädgården i Montreal (Kanada) anses vara en av de mest betydelsefulla botaniska trädgårdarna i världen. Trädgården grundades 1931, täcker hela 75 hektar och har en samling på 22 000 olika växtsorter och arter. Detta är en imponerande botanisk trädgård med tio utställningsväxthus samt trettio tematrädgårdar som exempelvis den japanska trädgården, den kinesiska trädgården och Rose Garden.

Botaniska trädgårdar på Kanarieöarna

Vi svenskar gillar att resa till Kanarieöarna för sol, bad och värme men det finns betydligt mer att upptäcka och besöka. Utanför Las Palmas, Gran Canaria, finns en fantastisk botanisk trädgård som anlades av svensken Erik Sventenius 1952. Trädgården, Jardin Canario, är gratis att besöka och är en av världens vackraste botaniska trädgårdar. Sventenius kartlade samt inventerade floran på Kanarieöarna och trädgården skapades i samarbete med spanska myndigheter. Erik Sventenius är högt värderad i Spanien och har till och med förärats sitt porträtt på ett spanskt frimärke. Lustigt nog är Erik inte särskilt känd i Sverige.

Teneriffa är Kanarieöarnas största ö och har flera fina botaniska trädgårdar som är väl värda ett besök. I närheten av Puerto de la Cruz kan du till exempel besöka den botaniska trädgården, Orchid Garden Sitio Litre. Trädgården är designad i engelsk stil och har öns största samling av vackra orkidéer. Men det finns många fler botaniska trädgårdar på Teneriffa såsom Taoro Park, Hijuela del Botánico, Parque del Drago och Santa Cruz Palmetum.