Det finns inget bättre sätt att uppleva naturen än att tälta. Utnyttja vår fantastiska svenska allemansrätt och ta med dig tältet för en helgsemester vid exempelvis en undangömd sjö. Passa på att fiska samt njut av sköna bad under en mysig och billig helgsemester med mycket frisk luft.

Rätt utrustning och beteende

Att skaffa rätt utrustning är viktigt. Med ett bra tält, varm sovsäck, liggunderlag och friluftskök för att laga mat med kan du tälta från tidig vår till senhösten. Ta med dig ditt tält plus utrustning och ge dig ut i naturen under helgen för att vandra, fiska, fotografera, bada, plocka svamp eller bär och bara slappna av. När du tältar i naturen är det viktigt att du städar upp efter dig när du åker hem. Se till att inte lämna något skräp efter dig, inte ens toalettpapper. Ta med en bra och kraftig soppåse för ditt skräp och en liten trädgårdsspade för att gräva ner toalettavfall med. Om du gör en mysig lägereld eller grillar måste du se till att det är ordentligt släckt och att du inte lämna kvar några glödande kol.

Frisk luft

Vi ger oss ut i naturen bland annat för att få frisk luft. Men det är lika vikigt att vi har frisk luft i vår bostad eller lokaler som vi vistas i. Det är därför som en ovk besiktning (obligatorisk ventilationskontroll) måste utföras regelbundet av fastighetsägare. Radea är ett företag som utför en noggrann ovk besiktning under en till tre dagar i fastigheter. Vid en ovk besiktning kommer du även att få förslag på hur du kan få ett bättre inomhusklimat. Syftet med denna besiktning är att alla lägenheter samt lokaler ska ha en tillfredsställande ventilation. När du gör en besikting via Radea är du garanterad att kontrollanter och möntörer är behöriga för din fastighets ventilationssystem. Radea kan även mäta radonhalter, injustera ventilationen, byta luftdon- eller filter eller rensa kanaler.

Utvidga tältsemestern

När du blivit mer erfaren med tältning är du kanske redo att utvidga dina campingsemestrar och passa på att upptäcka Sveriges underbara natur. Du kan gärna ge dig ut på någon av de vackra vandringslederna som finns från norr till söder. Att till exempel vandra i Abisko är en fantastisk naturupplevelse som är unik. Här finns en av Sveriges mest populära vandringsleder, Kungsleden, som går mellan Abisko samt Nikkalukta. Du kan tälta eller förboka fjällstugor för övernattning.